FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIK ANABİLİM DALI

Devam Etmekte Olan Projeler

1. Karaca, A. (Yürütücü), Ev Hanımlarının Fiziksel Aktivite ve Sedanter Davranışlarının incelenmesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, 20 Mart 2019 – 20 Kasım 2019.
  2. Canan Koca (Yürütücü), Ayda Karaca, Şevkat Bahar Özvarış, Beyza Canbaz. Türkiye’de yaşayan Suriyeli göçmen kadınların güçlenmelerinde ve toplumsal entegrasyonunda bir sosyal politika aracı olarak fiziksel aktivitenin kullanılması Hacettepe Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, 2018- devam ediyor.
  3. Karaca, A. (Araştırmacı),  "Aktif Kampüs": Beytepe Kampusünde Aktif Ulaşım Yoluyla Fiziksel Aktivitenin Özendirilmesi Projesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, 20 Nisan 2015 – devam ediyor.

ÖDÜLLER

1. Uluslararası Balkan Spor Bilimleri Kongresi En iyi sözel bildiri 2.lik ödülü (2017). Dilem Tuğal, Merve İlhan, Alpan Cinemre,  Evrim Ünver, Muhammed Mustafa Atakan, Necip Demirci, Hüseyin Hüsrev Turnagöl Adölesan yüzücülerin kan demir parametreleriyle wingate testi, sıçrama ve yüzme performanslarinin değerlendirilmesi. Uluslararası Balkan Spor Bilimleri Kongresi, 21 – 23 Mayıs 2017, Bursa.

YAYINLAR

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

1. Caglar, E., Bilgili, N., Karaca, A., Deliceoglu, G. (2017). Screen Time Differences among Turkish University Students as Indicator for Sedentary Lifestyle and Inactivity, Croatian Journal of Education, 19(4). doi.org/10.15516/cje.v19i4.2462 (in press)
  2. Can, S., Karaca, A., Arslan, E., & Biernat, E. (2017). Physical Activity Measurement by SWA in Employees: Weekdays and Weekend. Physical Activity Review, 5, 167-175.
  3. Karaca, A., Çaglar, E., Deliceoglu, G., & Bilgili, N. (2016). Physical activity with regard to socio-demographic variables and decisional balance perceptions for exercise among university students. Journal of Physical Education and Sport, 16(3), 932-939.
  4. Karaca, A., Caglar, E., Bilgili, N., & Ayaz, S. (2011). Screen time of adolescents in an economically developing country: the case of Turkey. Annals of human biology, 38(1), 28-33.
  5. Caglar, E., Bilgili, N., Karaca, A., Ayaz, S., & Aşçi, F. H. (2010). The psychological characteristics and health related behavior of adolescents: The possible roles of social physique anxiety and gender. The Spanish Journal of Psychology13(2), 741-750.
  6. Karaca, A., Caglar, E., & Cinemre, Ş. (2009). Physical activity levels of the young adults in an economically developing country: The Turkish sample. Journal of Human Kinetics22, 91-98.

KİTAPLAR

Ulusal kitaplar veya kitaplarda bölümler

1. Karaca, A. (2017). Fiziksel Aktivite Değerlendirme Yöntemleri. Ankara, Spor Yayınevi ve Kitavebi.
  2. Turan, A., Akı, E., Bumin, G., Tunca Yılmaz, Ö., Karaca, A., Ekici, G., Öksüz, Ç., Anaforoğlu, B., Atasavun Uysal, S., Konuşkan, B., Bıyık, S., Demirok, T., Demirbaş, H., Yiğiter Bayramlar, K., Özyemişçi Taşkıran, Ö., Özal, C. (2014). Engellilerde Fiziksel Aktivite., Demirel, H. Kayıhan, H., Özmert, E.N., Doğan, A. (Ed.), Türkiye Fiziksel Aktivite Rehberi içinde (s.79-92). Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Sağlık Bakanlığı Yayın No: 940, Ankara: Anıl Matbaa

Hacettepe Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi
Rekreasyon Bölümü